140 tegn er rett og slett for lite

Dette skal jo egentlig ikke være en kristenblogg, men av og til klarer jeg ikke å styre mitt engasjement.

Hei! I dag så jeg denne meldingen på twitter: "Hvis Gud skapte alle mennesker og Gud hater homofile hvorfor skapte han dem da? :)"
Dette fikk meg til å få lyst til å svare henne med et eller annet smart noe, men twitter åpner bare for 140 ord per melding, så da gjør vi det her. 

Det er en del fordommer mot homofile blant noen kristne. Jeg har dessverre ikke lest hele Bibelen, men jeg er ganske sikker på at disse fordommene kommer fra at det står i det gamle testamentet at det er galt at menn ligger sammen. Noe vi kan være enige om, er at Bibelen er skrevet av mennesker. Allikevel mener noen kristne at hele Bibelen er Guds ord, fordi alt som har blitt skrevet i bibelen har blitt inspirert av Gud. Jeg mener at dette er riktig til en viss grad, men fordi Bibelen er skrevet av mennesker, vil noe av det i bibelen være påvirket av datidens tankegang og kultur. På samme måte som mine kristne tanker er til en viss grad påvirket av nåtidens tankegang og kultur.

Vi har et annet syn på homofili i dag enn da det gamle testamentet ble skrevet. I dag ser vi på homofili som en seksuell legning der to mennesker av samme kjønn blir både seksuelt og følelsesmessig tiltrukket av hverandre. Da Bibelen ble skrevet var det litt annerledes. På den tiden handlet det gjerne om eldre menn som forgrep seg på yngre gutter. (kan godt være jeg tar feil.) 

Vi kan finne flere regler og lover i det gamle testamentet. For eksempel at kvinner som har sex utenfor ekteskapet skal steines. (kan hende jeg tar feil her også.) Vet du hvorfor ingen kristne mener dette i dag? Fordi da Jesus ble møtt med denne problemstillingen, svarte han med; "Den av dere som er uten synd, kan kaste den første steinen på henne." - Johannes 8:7 
Jesus levde ikke helt etter de gamle lovene. Det jeg mener med dette er at alle lovene og reglene som står i det gamle testamentet ikke nødvendigvis er Alfa Omega.  

Hvis du mener at homoifili er en synd, og du er i mot homofilt ekteskap, så respekterer jeg det. Du skal få lov til å ha dine egne meninger. Noe som derimot ikke er greit, er å påstå at Gud hater homofile, og ikke respektere dem. Hvorfor skal jeg prøve så godt jeg kan å forklare. 

"For så høyt har Gud elsket verden at han ga sin Sønn, den enbårne, for at hver den som tror på ham, ikke skal gå fortapt, men ha evig liv." - Johannes 3:16 

Det står altså i Bibelen at hver den som tror på Jesus skal ha evig liv. Dette inkluderer homofile, folkens! Gud elsker alle, det var defor han lot sin sønn dø for alle. Gud elsker alle.

Vi skal dessuten behandle homofile med respekt. Hvis du har et problem med homfile, er homfile din neste, og du skal elske din neste like høyt som du elsker deg selv. 

Jesus selv sa ingenting om homofile, og ytret aldri fordommer mot dem, så hvorfor skal vi gjøre det? Noe Jesus faktisk snakket en del om var hvordan vi ikke skal dømme andre.

"Hvorfor ser du flisen i din brors øye, men bjelken i ditt eget øye legger du ikke merke til?" - Matteus 7:3

Noen vil kanskje påpeke at Paulus skrev at homofili er galt. Paulus skrev brev med formaninger til de første kristne, ikke nødvendigvis til oss. Paulus skrev også at jenter skal bruke hodeplagg i kirken, noe jeg aldri gjør, og at jenter ikke skal heve stemmen i store forsamlinger, noe som jeg gjør hele tiden, og jeg får ikke noe kjeft for dette. 

Jeg sier ikke at homofili ikke er en synd, men jeg setter spørsmåltegn ved det. Vi er alle syndere i Guds øyne, men han elsker oss, tross alt. 

 

Jeg har ikke lest hele Bibelen og jeg har ikke studert teologi. Dette er bare mine meninger.

 

 

Én kommentar

Ester

16.05.2013 kl.19:31

Så bra du skrive, eg e stolt av deg! <3

Skriv en ny kommentar

hits